2014 Myrian en Henk

Myriam van Delft en Henk Scheel in Friersdale
Bezoek aan Friersdale

Op vrijdag 22 augustus jl. hebben wij, Myriam en Henk, een bezoek gebracht aan Friersdale. 

Rond 11.00 uur werden wij opgewacht door pater Wijnand. En hoe? 
Even later liepen wij over de rode loper naar het Sociaal Centrum (die Saal). Aan weerszijden van de loper stonden leerlingen met een groot bord met daarop de tekst: Baie Welkom. Wij voelden ons net Maxima en Alexander. 

Binnen zaten zeker 600 leerlingen die ons met applaus begroetten. Er werd een zeer hartelijk welkomstwoord uitgesproken door het hoofd van de school: Fanty de Klerk. Daarna werden er leuke dansjes opgevoerd. Hartverwarmend. Als “tegenprestatie” hebben wij de school een WK-voetbal aan mogen bieden.

Pater Wijnand heeft alles verteld over het ontstaan van de kerk en de school. Hij begon 50 jaar geleden met “niets”, een schooltje met 20 leerlingen. Nu heeft hij 600 leerlingen op een prachtig terrein met mooie lokalen. En zelfs een eigen waterzuivering. Ook een opvangtehuis voor kinderen die te ver weg wonen. Een waar levensproject waar hij super trots op mag zijn. Zijn betrokkenheid bij al het wel en wee is nog steeds zeer groot. Hij ziet alles en blijft Fanty  “instrueren” over wat er allemaal gedaan moet worden. En dan te bedenken dat Wijnand 80(!) jaar is. Grote bewondering voor hem. En voor de Stichting Friersdale-Eemnes, die financieel heel veel heeft mogelijk gemaakt.

Wij bleven er “slechts” tot zaterdagmorgen 11.00 uur maar ons bezoek aan de kerk, school en het “plakkersdorp” heeft grote indruk op ons gemaakt.

We hopen van harte dat het levenswerk van Wijnand voortgezet mag worden. 
Tenslotte kan géén mens zich ontwikkelen zonder onderwijs. Iedereen verdient dat!

Myriam van Delft en Henk Scheel.


Myriam van Delft en Henk Scheel in Friersdale
Myriam van Delft en Henk Scheel in Friersdale
Share by: