Stichting Friersdale
Activiteiten
Activiteiten van de stichting

 

 

Door het jaar heen organiseert Stichting Friersdale-Eemnes in samenwerking met vele vrijwilligers activiteiten om geld in te zamelen voor de mensen in Friersdale. Daarnaast is de Stichting Friersdale-Eemnes actief op zoek naar sponsors. Hieronder vindt u de verschillende activiteiten die er worden georganiseerd.

De Polderloop

Rond april wordt jaarlijks in samenwerking met de KPJ Eemnes een sponsorloop georganiseerd ten bate van de projecten in Friersdale. In 2015 was dat inmiddels voor de 40e keer! Dit jaar wordt het de 43e. Er is een prestatie- en recreatieloop van 5, 10 en 15 km door de prachtige polder van Eemnes. Iedereen ontvangt een herdenkingsvaantje en de besten van de prestatieloop natuurlijk een prijs! Voor meer informatie www.eemnesserpolderloop.nl.

Koningsdag

Koningsdag wordt door de Stichting Friersdale-Eemnes op een feestelijke manier gevierd met de verkoop van oliebollen, appelflappen en andere lekkernijen. In 2011 werd het 30-jarig jubileum gevierd van de Friersdalekraam op Koninginnedag. Dit feest werd extra groot door de jubileumsubsidie van de gemeente. Een waardecheque van 500 euro werd overhandigd door burgemeester Roland van Benthem.

Ook in 2017 waren we weer van de partij met heerlijk gebak en oliebollen van de ambachtelijke bakkerij Tetteroo.

Friersdalezondag

Op de eerste zondag van de maand oktober wordt er in de R.K. kerk van Eemnes stilgestaan bij de speciale verbondenheid met de mensen in Zuid-Afrika. Dit gebeurt met o.a. beeldmateriaal en verhalen. Op 1 oktober 2017 was opnieuw de Friersdalezondag.