Stichting Friersdale Eemnes
Baie Welkom
Friersdale weekend 2017

FRIERSDALEZONDAG 1 OKTOBER

Werken in de wijngaard

 

Op zondag 1 oktober a.s. om 10.00 uur begint in de RK kerk op Wakkerendijk 60 een Afrikaanse Friersdaleviering. Iedereen, die de activiteiten voor Friersdale een warm hart toedraagt, is welkom. Met deze viering willen de mensen van de Stichting Friersdale-Eemnes de contacten tussen deze twee plaatsen levend houden.

 

Het thema van de viering is “Werken in de wijngaard”. Rond het Zuid-Afrikaanse Friersdale worden steeds meer wijngaarden aangelegd. Hopelijk brengt dit de arme bevolking in de toekomst een zekere welvaart. He thema geeft ook aan dat er nog veel werk te verzetten is om tot een betere wereld te komen.

 

Voorganger is pater Wijnand van Wegen. Er worden teksten gelezen die geschreven zijn door mensen van Friersdale. Daarnaast worden er op groot scherm recente beelden vertoond van de wijnbouw rond Friersdale en van de bouw van de nieuwe schoollokalen.

 

Friersdale komt  ook dichterbij door de Afrikaanse muziek, verzorgd door het Jongerenkoor o.l.v. Edwin Klarenbeek en door de djembégroep van Mwajuma Kitano.

 

Tijdens de viering wordt geld ingezameld voor het lopende project: de bouw en inrichting van twee nieuwe klaslokalen bij de school van Friersdale.  Pater Wijnand van Wegen, die juist is teruggekeerd van een verblijf van twee maanden in Friersdale zal uit eigen ervaring vertellen hoe het geld besteed wordt.

Google map Friersdale